به گزارش مرکز خبر حوزه، معظم له، صبح امروز در آغاز درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم، که با حضور جمع کثیری از روحانیون همراه بود، با اشاره به آیاتی از قرآن کریم و بیان این نکته که حضرت یوسف(ع) جزو محسنین بود، اظهار داشتند: از خصوصیات محسنین، در مجالس جا برای دیگران باز کردن، بخشیدن به افراد محتاج و کمک به دیگران است.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به یکی از خصوصیات محسنین که همان جا باز کردن در مجالس برای دیگران است، گفتند: این ها نشان از آن دارد که اسلام دینی کامل است که در جزئی ترین مسائل دستور دارد.
ایشان با انتقاد از افرادی که با سوء استفاده از موقعیت خود، مسئولیت های متفاوتی را برای خود می گیرند، گفتند: اسلامی که می گوید در مجالس جای برای دیگران باز کنید، به طریق اولی نمی گوید در زمینه دریافت مسئولیت و شغل ها، جا برای دیگران باز نکنید؟
این مرجع تقلید افزودند: امروزه برخی 10 الی 20 پست و مقام برای خود گرفته اند؛ این درحالی است که عده زیادی از جوان های لایق بیکارند.
*عده ای هستند که شغل ها و پست ها را احتکار کرده اند!
معظم له با بیان این که این افراد عده ای هستند که شغل ها و پست ها را احتکار کرده اند، در بیان منشأ این تفکر در چنین افرادی گفتند: افرادی با این تفکر معتقدند که من فقط لایق هستم؛ البته این عادت کبر و خود برتر بینی است که از بدترین صفات است و همین عادت ابلیس را بدبخت کرد و از درگاه خدا راند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در بیان منشأ دیگر چنین تفکری در این افراد، گفتند: منشأ دیگر، حرص و طمع در این افراد است؛ یعنی چنین فردی می خواهد همه منافع برای خودش باشد.
ایشان افزودند: قطعا کسی که 10 الی 15 شغل را همزمان دارد، از حرص و طمع و روحیه انحصار طلبی اوست که این یکی از بدترین رذائل اخلاقی است.
*منشأ تفکر انحصار طلبانی که همزمان چند مسئولیت دارند؟
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم، در بیان منشأ تفکر افراد انحصار طلبی که همزمان چندین مسئولیت را برای خود اختیار کرده اند، گفتند: منشأ سوم این تفکر، فقط به فکر گروه خویش بودن است؛ این افراد فکر می کنند باید گروه خودمان شغل های بیشتری را در اختیار داتشه باشند، حال آن که باید از چنین فردی پرسید که آیا باید همه منافع برای شما باشد؟
حضرت آیت الله مکارم در ادامه سخنان خود به نتایج تقویت این تفکر نازیبا در جامعه پرداخته و گفتند: یکی از نتایج این کار این است که تمام آن کارهایی که آن شخص دارای مسئولیت مختلف اختیار کرده است، را خراب می کند.
ایشان خاطرنشان کردند: متأسفانه در جامعه امروز ما یک جوان را می بینی تحصیلات بالای دا نشگاهی دارد و این در و آن در می زند، اما هیچ کار و شغلی هم گیرش نمی آید؛ از طرفی، کسی با انحصار طلبی، 10 الی 15 شغل را به صورت همزمان در اختیار گرفته است.
این مرجع تقلید افزودند: این گونه اقدامات در حالی که بسیاری از افراد تحصیل کرده بیکارند، باعث ایجاد کینه و بدبینی در جامعه می شود.
معظم له با بیان این که دستوران قرآن باید در جامعه اجرا تا آثار و نتایج آن در جامعه پدیدار شود، گفتند: برای وارد شدن به جرگه محسنین باید این کار ها را کرد.
*حل مشکلات مردم از نشانه های محسنین است
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره مجدد به خصلت های افراد محسن، گفتند: جای برای دیگران باز کردن از جمله جای مکانی، جای شغلی، جای اجتماعی و ...، ثانیا حمایت از مظلوم و در نهایت حل مشکلات مردم از نشانه های افراد محسن است.
ایشان گفتند: افرادی که چندین مسئولیت را به صورت همزمان گرفته اند باید بگویند من که شغلی دارم، بگذارم دیگران شغل را به دست بگیرند.
این مفسر قرآن تصریح کردند: این ها مسائل مهمی است که درفرهنگ اسلامی ما وجود دارد، اما متأسفانه در فرهنگ اجتماعی ما هنوز پیاده نشده است.
* مسائل جناحی را کنار بگذاریم
معظم له گفتند: امیدوارام رفته رفته فکرها مان وسیع تر شود و مسائل جناحی را کنار بگذاریم و به فکر همه باشیم تا خدا راضی شود.